Tuntuu että tänä kesänä vuorokaudessa on ollu huomattavasti vähemmän tunteja kun aikasemmin... vai liekö tekemistä enemmän kun omiksi tarpeiksi. Akkakin on kyllä hidastunut ja sen huomaa kipeistä käsistä kun koiraa leikittäessä saa jatkuvasti näpeilleen, jo kahdelta koiralta. Intro ja Ässä on sen verran nopeita käänteissään etten minä mukaan ennätä.

Ässä on asettunut laumaan todella mallikkaasti ja nykyisin Intro saa jo varoa karvojaan koska musta vaara vaanii lenkkipolun varrella. Ässä tekee mallikkaita syöksyjä Intron kimppuun, valitettavasti kuvaaja on auttamatta myöhässä, mutta kyllä se vielä onnistuu.

Kuvia selviessä törmäsin muutamaan keväiseen kuvaan. Nämä kaverukset tykkäsivät kovin kun pääsivät vähän laitumelle jaloittelemaan vaikkei heinää vielä hirmuisesti ollukkaan.

Löyty myös kuvausharjoituksia lintulaudalta. Jouduin toteamaan että ovat aivan liian nopeita meikäläiselle. Onneks punatulkku oli niin hyvin syönny ettei tehny äkkinäisiä liikkeitä, hääti vaan muita pois omalta apajalta.

Kesällä tuli tehtyä heinätöitä jotta hepat ja lampaat olis talvella tyytyväisiä. Nyt pitäis heinää olla koko talveks. Iso kiitos reippaille sukulaisille talkoisiin osallistumisesta. Saatiin laatuheinää seipäiltä kun kelit suosivat. Ja oli muutes suorat rivit. Kesäretki tehtiin hevosvoimin merenrantaan noin 1,5 tunnin ratsastusmatkan päähän. Pitihän hevosten päästä uimaan ja kyllä ne tykkäsvät, valitettavasti kuvaaminen jäi.

Tulee ihan kesähelteet mieleen.

Intron kanssa ollaan leireilty. Treenattu tottista, mikä sujuu melko mallikkaasti. Hakattu päätä seinään hakumetsässä, ollaan siis käyty pohjamutien kautta. Tällä hetkellä näyttää homma taas toimivan, saas nähdä kuinka kauan. Alettiin myös treenaamaan pientä esinettä ja pudotettua esinettä. Intro on jopa ottanut pienen inhottavan esineen suuhun ja tuonut käteen, jee. Jälkeä ollaan taas takapakin jälkeen saatu jonkinlaiseen kuosiin, se omaa hölmöyttä kun en muista että jos Introlle pukee jotain päälle se pitää tehdä ekasta treenistä alkaen. Sitä ollaan treenattu laukkulenkeillä, nykysin ei juokse enää karkuun kun näkee kantolaukut vaan lähtee lenkille mielellään. Myös juoksulenkeistä koiran vetäessä ollaan harrastettu ja ainakii Intro on nauttinnu, meikä on välillä pelänny kun vauhti on kova.

Pikkusen ollaan myös paimennettu kun tuo lammaslauma on meille asettunut.

Kävin kesällä myös kokeilemassa josko saisin kuvia huuhkajista kun siinä lähellä majailevat. Parin tunnin metsässä rämpimisen tulos on tässä, ei mitään muuta elukkaa. Ens kesänä uudelleen ja sillon otan kyllä vesipullon mukaan.

Tosin maisemat oli kauniit kun ilta aurinko paisto kalliolle.

Nemo pihalla ihmettelemässä. Poika paran lonkat vaan ovat siinä kunnossa ettei enää hirveästi ralliteta, onneks tajuaa itsekii. Mutta hyvä hälytysjärjestelmä, huuta kaikelle mahdolliselle ja mahdottomalle.

Meillä oli varsin rasittava kevät/alku kesä kun Ässä päätti ruveta naiseksi ja väänsi 1. ja 2. juoksun kahden kuukauden välein. Oli talo ihan pikkasen sekasin, pojat tappeli keskenään ja ulvoivat moniäänisesti kuorossa. Intro häipy aidatulta pihalta useamman kerran. Paras kerta oli kun palattiin ratsastamasta ja loppumatkasta jonoon liittyi Intro, ihan nätisti tuli hevosta perässä takasin pihaan.

Meillä on viimesen viikon aikana ollu uus luontoääni. Kolmena päivänä ovat vetäneet meidän ohi, eikä aina niin rauhallisesti. Metsätiet ovat nyt siinä kunnossa että pitää hevosella mennä kieli keskellä suuta. Kaipa ne on motoristitkii mätkähdelleet kun siellä on muoviosia tippunnu.

Muutama kuva lenkkipolun varrelta.